TEATTERIRYHMÄ SUMU RY

Rakkaudesta teatteriin syntynyt ryhmä

181600697_10159044351251992_2287333198804713054_n_edited.jpg
 

OHJAAJA JA PERUSTAJAJÄSEN KATJA HONKANEN

katjahonkanen.pb.online

Kuva: Anni Taponen

Sketsikkäät 2021 (51).jpg
 

TULOSSA

NAISTARINOITA (KALTEREIDEN SISÄLTÄ)

"Maailmassa on aivan liian paljon pahaa ja siitä puhutaan aivan liian vähän"

Monolooginäytelmä. Puheenvuoroja naisvangeilta eri aikakausilta. Kolme tarinaa, kolme vankia, kolme naista. Onko tarinalla vain yksi puoli? Onko tappaja aina tappaja vai voiko hänkin olla inhimillinen, onko olemassa syytä tappaa toinen?

Kuvat produktiosta: Pauliina Alanko

LA 9.10.2021 klo 19

Lapinlahden sairaala

PE 29.10.2021 klo 19

Teatteri Ilmiö

LA 30.10.2021 klo 19

Teatteri Ilmiö

Liput: 20e

KÄTEINEN TAI MOBILE PAY

http://sumu.tapahtumiin.fi/fi/

VARAUKSET:

teatteriryhmasumu@gmail.com

MONOLOGINÄYTELMÄ, JOKA ANTAA PUHEENVUOROJA NAISVANGEILTA ERI AIKAKAUSILTA

kalterit.jpg
 
227733747_10159250443366992_6941916556378966231_n_edited.jpg

NAISTARINOITA (KALTEREIDEN SISÄLTÄ)

Esitykset LOKAKUUSSA 2021

OHJAAJAN SANA:


Esityksen idea syntyi minussa, viime vuoden puolella. Korona vei live harjoitukset, esitykset ja fiiliksetkin monilta. Olen opiskellut kulttuurituottajaksi ja päätin viime keväänä tauottaa tätä harrastusta, jättämällä joksikin aikaa näyttelemisen ja ohjaamisen. Oli tarkoitus keskittyä vain tuottamiseen. Korona jatkoi ja tuli tunne, että tästä tuskasta voisi sittenkin luoda jotain omaa. 

Halusin tehdä monologi näytelmän, jossa annetaan taas ääni sellaisille hahmoille, joille yleensä ei anneta. 


Mietin itse pidemmän aikaa, että haluaisin kokeilla livestriimi esitystä ja joku tunne mun sisällä sanoi, että live esityksiin ei hetkeen vielä päästäisi. 

Joulukuussa kerroin ideastani ensimmäisen kerran ja mentorini hehkutti, että idea oli hyvä tai oikeastaan loistava ja siitä se sitten lähti. 

Koekuvautin näyttelijät ja hain nimenomaan tietyn tyylisiä henkilöitä, jotka pystyisivät harjoittelemaan zoomissa ja esiintymään kameralle teatterin "lavalta". 

Kolme loistavaa näyttelijää sain mukaan ja nuo kolme ihanaa ja loistavaa tyyppiä on antaneet mun haastaa heitä, välillä vähän kovallakin kädellä. Mutta esitys on saatu kasaan, kolme valtavan hyvää monologia on itse kirjoitettu, kokeiltu runon kirjoittamista sekä laulun tekoa, vai oliko räppi myös laulamista? 

Ja parasta tästä kaikessa on ollut se, että tosissaan on tehty loistavaa juttua, eikä tekemisessä oo yhtään itseään (tai perheitä) säästelty. 

Ja vaikka tarinat on tuskaisia niin olemme nimenomaan yhtenä kappaleena, tiiminä tehneet tämän esityksen, vaikka jokainen on oman käsikirjoituksensa tehnyt ja monologin esittää ja minä ohjaajana ohjaan niin yhdessä olemme vahva naisporukka, joka täyttää tämän striimin ja myös live esityksen tilan.

Kuvat: Pauliina Alanko

Ja vaikka tää on pääosin meidän neljän naisen projekti niin apua ollaan saatu erityisesti tanssija Lauralta ja ääninäytteli Annalta, joita ilman ei tää esitys olisi ollut vähäisempi, ne on se kirsikka kakun päällä ja piste iin päällä.

sumu.tapahtumiin.fi
 
7_edited_edited.jpg

KATJA HONKANEN 

KULTTUURITUOTTAJA OPISKELIJA, OHJAAJA, TUOTTAJA, NÄYTTELIJÄ, KÄSIKIRJOITTAJA- YOU NAME IT I HAVE DONE IT. 

YLI 30 VUODEN TEATTERIKOKEMUKSELLA TÄSSÄ OLLAAN. TEKEMÄSSÄ NIMENOMAAN SITÄ OMAA JUTTUA. 

AJATUKSIA OHJAAJASTA: KATJA ON INNOVATIIVINEN, SELKEÄ VISIO MITÄ KOHTI ESITYKSESSÄ MENNÄÄN. KATJA ANTAA NÄYTTELIJÖILLE TILAA OHJATA OMAA OSIOTAAN JA SIIRTÄÄ ROHKEASTI NÄYTTELIJÄT OMALTA MUKAVUUSALUEELTAAN KOHTI ASIOITA, JOITA EI OLISI KUVITELLUT EDES TEKEVÄNSÄ MISSÄÄN VAIHEESSA. 


KATJA HAASTAA SOPIVASSA SUHTEESSA IHMISIÄ TEKEMÄÄN PARHAANSA JA SAA HEIDÄT TEKEMÄÄN .SELLAISIA ASIOITA JOITA EI AINA EDES ITSE TIENNYT VOIVANSA TEHDÄ. 


ENERGINEN TAITURI, JOLLA ON AINA MONTA RAUTAA TULESSA. SIITÄ HUOLIMATTA KAIKKI LANGAT PYSYVÄT HÄMMÄSTYTTÄVÄN HIENOSTI KÄSISSÄ EIVÄTKÄ MENE SOLMUUN.

KATJA ON ENERGISESTI ASIOIHIN PANEUTUVA JA IDEARIKAS OHJAAJA. HÄN ON KANNUSTAVA JA KOKEE TÄRKEÄKSI, ETTÄ TYÖRYHMÄN JÄSENET KOKEVAT TEKEMISEN MIELEKKÄÄKSI JA INNOSTAVAKSI.

KATJAN KANSSA ON KIVA TEHDÄ HOMMIA, HÄN OHJAAJANA TIETÄÄ JUURI MITÄ HALUAA, JA SAMALLA OSAA ANTAA NÄYTTELIJÄLLE TILAA KULKEA OMAA POLKUAAN

 
31_edited_edited.jpg

Susanna Sainio

Teatterin monitaituri, intohimoinen teatterilainen. Laulaa, tanssii, lavastaa ja käsikirjoittaakin sekä tykkää tehdä taidetta käsillään. Susanna on ehtinyt esiintyä teatterin lavoilla, tanssinut ja laulaa solistina bändissä. TV ja elokuva maailma on tullut tutuksi pienten roolien myötä. Susanna taitaa roolit musikaaleissa kuin lasten näytelmissä, eikä tällaisen 1800 luvun hieman erikoisemman naisen rooli tyhjäksi katsojaa jätä.

Ajatuksia Susannasta: Suski on lahjakas kirjoittaja ja laulaja. Suski on kirjoittanut vaikuttavan tarinan omaan monologiinsa ja on ollut hienoa seurata minkälaisen kasvutarinan hän on tehnyt harjoitusten aikana. Todellinen taiteilija, joka osaa heittäytyä. Huikea näyttelijä sekä laulaja, ja jos tarve vaatii, myös pienet tanssikoreografiat onnistuu.

Kuva: Pauliina Alanko

 
33.jpg

Minna Varpiola

Teatterin rautainen ammattilainen, jolla on kokemusta niin lavalta kuin kameran edestä näyttelijänä. Nainen, joka taitaa runon kuin monologin kirjoittamisen.

Ajatuksia Minnasta: Minna on monipuolinen näyttelijä ja omaa koomisten hahmojen lisäksi taidon esittää vakavia rooleja. Minna on kirjoittanut pitkän ja mielenkiintoisen monologin itselleen. Vahvaa tekstiä ja Minnalla on haastava rooli, jota hän on upeasti työstänyt harjoitustemme aikana. Minna on rauhallinen ja positiivinen sielu. 

Kuva: Pauliina Alanko

 

Katja Kinnunen

Pienestä lähtien on näytteleminen ollut yksi lempiasioistani mitä olen halunnut tehdä. Vilkas mielikuvitus, joka mua pienenä tyttönä vei monenlaisiin seikkailuihin on vieläkin läsnä. Nykyään sitä hyödynnän teatterin lavalla, kameran takana tai edessä. Omissa tai muiden tekemissä projekteissa. Tällä kertaa olen päätynyt esitykseen, jossa esitän monologin ja räppään. Enpä olisi arvannut, että tässä näin kävi, mutta totta se on. Siinäpä se näyttelemisen lumous onkin, koskaan ei voi tietää mistä kaikki alkaa ja mihin päättyy. Yo!

Katjasta: Niin tuottajana kuin näyttelijänä aktivoitunut persoona, joka taitaa niin lavatyöskentelyn kuin kameratyöskentelyn. Pyysin runoa, monologia ja laulua. Katja kirjoitti oman räpin. Upea lahjakkuus, joka osaa aina yllättää taidoillaan ja monipuolisuudellaan. Herkkää, hassua, söpöä tai rajua. Kaikki lähtee, tarvittaessa laulaen. Katja on monitaitoinen nainen ja hän on aina iloinen sekä nauravainen.

Kuva: Pauliina Alanko

22_edited_edited.jpg
 

LAURA YLI-KAITALA

Tanssija

Teatteri ja tanssi ovat tulleet elämääni vasta aikuisiällä. Mutta sitten ne ovatkin temmanneet mukaansa voimakkaasti. Liikkeen ja tarinan yhdistäminen kiinnostaa, mitä kaikkea voimme kertoa liikkeen kautta. Miten elämämme kokemukset näkyvät siinä, miten viestimme kehollamme? Millaisia tarinoita meihin jää ympäristöstämme ja toisista ihmisistä.

IMG-20210323-WA0001.jpg
 
164510049_750625345613043_89067917499197

TUOMIOT JA MUUT ÄÄNET- ANNA OLKINUORA

Anna on helsinkiläinen esitystaitelija ja näyttelijä. Hän viettää korona-aikaa työhuoneellaan kirjoittaen ensimmäistä näytelmäänsä. Annalla on selkeä ja hyvä ääni ja on kerrassaan mainio ääninäyttelijä.

 
ballerina-2821502_1920.png

KIITOKSET

NICOLE BETITA- TOINEN TANSSIJA

MIKA PERÄLÄ- RÄPIN TAUSTAMUSIIKKI

PAULIINA ALANKO- KUVAT

JA KAIKKI RAKKAAT IHMISET, JOTKA MAHDOLLISTIVAT TÄMÄN.

 

TEATTERIRYHMÄ SUMUN
AIEMMAT ESITYKSET

2020 IHMISKOHTALOITA
2018 TOHVELISANKARIN ROUVA
2018 PIMEÄMPIÄ NAISKUVIA
2017 PAHOLAISEN HALLOWEEN-KAUHUKIERROS

30.jpg
 

TEATTERIRYHMÄ SUMU

235989976_10159280145061992_6809819847605752446_n.jpg

HARRASTAJATEATTERI

International Artists with a Passion

Teatteriryhmä SUMU ry on perustettu, jotta voimme toteuttaa itseämme ja tehdä taidetta, joka on omannäköistä teatteria. Haluamme antaa puheenvuoron erilaisille ihmisille. Tehdä erilaista teatteria, ei niin perinteistä. Ammennamme omasta intohimostamme ja itselle tärkeistä asioista, asioista, josta ollaan usein hiljaa. 

Hallitukseemme kuuluu 3 teatterialan ammattilaista.


Kuulumme FIDEAan, Suomen draama- ja teatteriopetuksen liittoon.

Teatteriryhmä SUMU (Theater Group SUMU) was established from a desire to create plays that are not bound by the traditional rules of theater and to tell compelling, deep, relevant stories. We are passionate about collaboration and giving a voice to people from a variety of backgrounds. Therefore, we often use devising to create our plays, which enables us to tell stories that we as artists and actors are passionate about. Our plays often focus on controversial subjects stemming from feminism such as gender roles, motherhood, rape culture, and now in the newest play we are telling true stories of domestic violence from varying perspectives.

We have three professionals on our board. 

We belong to FIDEA, The Finnish Drama/Theatre Education Association.

nd relevant so that your readers keep coming back for more.

 

OTA YHTEYTTÄ

KIERTÄVÄ EI OMAA TILAA

0405956285

Thanks for submitting!

236971575_10159289698461992_7202069323293226640_n_edited.jpg