top of page

TEATTERIRYHMÄ SUMU RY

Rakkaudesta teatteriin syntynyt ryhmä

FB_IMG_1696148937613.jpg
Home: Welcome

OHJAAJA JA PERUSTAJAJÄSEN KATJA HONKANEN

katjahonkanen.pb.online

Kuva: Anni Taponen

Sketsikkäät 2021 (51).jpg
Home: Welcome

MUISTIKUVIA VUOSIEN VARRELTA 

LISÄESITYKSET TAMMIKUUSSA 2024

PE 12.1.2024 KLO 19

LA 13.1.2023 KLO 19

SU 14.1.2023 KLO 16

PAKILAN NUKKETEATTERITALO

"KAKSI NAISTA, PALVELUTALO JA MUISTOT. MITÄ TAPAHTUU, KUN MUISTISAIRAUTTA POTEVAT NAISET AVAAVAT MUISTOJEN LIPPAAN JA KAHLAAVAT LÄPI SODAN, KAHVIHETKEN JA VOSSIKKA-AJELUN. PIENI KURKISTUS PALVELUTALON ARKEEN. ONKO KAIKKI TODELLISUUTTA VAI VÄRITTYYKÖ TARINAAN MUISTISAIRAUDEN MYÖTÄ ASIOITA JA MITEN SE VAIKUTTAA HEIHIN JA HEIDÄN LÄHEISIINSÄ. "

LIPUT: 20E. KÄTEISELLÄ TAI MOBILEPAYLLÄ


ESITYKSESSÄ KÄYTETÄÄN VILKKUVIA VALOJA JA KOVIA ÄÄNIÄ 


Itse kirjoitettu käsikirjoitus.

IMG_20230410_164557_2_3 (2)_edited.jpg
Home: Performances
IMG_20230410_163649_HDR (2)_edited.jpg

MUISTIKUVIA VUOSIEN VARRELTA

Home: Support Us

OHJAAJAN JA YHDEN
KÄSIKIRJOITTAJAN SANA

Tarina lähti omasta omaisen kokemuksesta. Halusin kirjoittaa tarinaa omasta kokemuksesta ja samalla käydä kokemustani läpi pala palalta, jotta voisin ymmärtää tätä viheliäistä sairautta, Alzheimer. Muistisairaus ei ole vain sairastavan sairaus vaan sairaus vaikuttaa läheisiin ja myös ulkopuolelle.

Tarinaan on lisätty kokemuksia sodasta ja Suomen historiasta, ne on lisätty siihen omasta kiinnostuksesta ja kunnioituksesta historiaa kohtaan. Ylläpitääksemme muistoja. 

Tämä tarina on fiktiivinen, vaikka lähtökohtaisesti olen kirjoittanut omasta kokemuksesta ja yhdessä olemme kirjoittaneet kuulemiamme ja näkemiämme asioita. Olemme etsineet myös tietoa jota halusimme tarinan sisältävän. Tarinaa on väritetty, dramatisoitu ja muokattu sopivaksi tälle ryhmälle. Tarinassa on kuitenkin se osa totta, että omaisille kuuluu kaikenlaiset tunteet niitä vähättelemättä. 

Sain työryhmään ja käsikirjoittajiksi hyvät näyttelijät, tekniikan ja kirjoittajat, joiden kanssa oli terapeuttista työstää näinkin raskasta projektia. Nyt se on siinä sinun silmiesi alla ja toivon sinun nauttivan tarinasta, nauravan, itkevän tai ainoastaan hiljaisen toteavana seuraten tarinaa. 

Home: Feature
IMG_20230410_164038_HDR (1).jpg
Home: About Us
DSC_0042 (1).jpg

KATJA HONKANEN 

(KUVA: PAULIINA ALANKO)

KULTTUURITUOTTAJA, OHJAAJA, TUOTTAJA, NÄYTTELIJÄ, KÄSIKIRJOITTAJA, TEKNIIKKATYYPPI- YOU NAME IT I HAVE DONE IT. 

AJATUKSIA OHJAAJASTA: KATJA ON INNOVATIIVINEN, HÄNELLÄ ON SELKEÄ VISIO MITÄ KOHTI ESITYKSESSÄ MENNÄÄN. KATJA ANTAA NÄYTTELIJÖILLE TILAA OHJATA OMAA OSIOTAAN JA SIIRTÄÄ ROHKEASTI NÄYTTELIJÄT OMALTA MUKAVUUSALUEELTAAN KOHTI ASIOITA, JOITA EI OLISI KUVITELLUT EDES TEKEVÄNSÄ MISSÄÄN VAIHEESSA. 


KATJA HAASTAA SOPIVASSA SUHTEESSA IHMISIÄ TEKEMÄÄN PARHAANSA JA SAA HEIDÄT TEKEMÄÄN .SELLAISIA ASIOITA JOITA EI AINA EDES ITSE TIENNYT VOIVANSA TEHDÄ. 


ENERGINEN TAITURI, JOLLA ON AINA MONTA RAUTAA TULESSA. SIITÄ HUOLIMATTA KAIKKI LANGAT PYSYVÄT HÄMMÄSTYTTÄVÄN HIENOSTI KÄSISSÄ EIVÄTKÄ MENE SOLMUUN.

KATJA ON ENERGISESTI ASIOIHIN PANEUTUVA JA IDEARIKAS OHJAAJA. HÄN ON KANNUSTAVA JA KOKEE TÄRKEÄKSI, ETTÄ TYÖRYHMÄN JÄSENET KOKEVAT TEKEMISEN MIELEKKÄÄKSI JA INNOSTAVAKSI.

KATJAN KANSSA ON KIVA TEHDÄ HOMMIA, HÄN OHJAAJANA TIETÄÄ JUURI MITÄ HALUAA, JA SAMALLA OSAA ANTAA NÄYTTELIJÄLLE TILAA KULKEA OMAA POLKUAAN.

KATJA ON VAHVAN VISION OMAAVA OHJAAJA, TEATTERIN MONITAITURI. ROHKEA JA ENERGINEN, OIKEA ”TEHOPAKKAUS”. 

Home: Tickets
IMG_20230410_164318_HDR (1)_edited_edited_edited.jpg

Kuva: Katja honkanen

Susanna Sainio

Teatterin monitaituri, intohimoinen teatterilainen. Laulaa, tanssii, lavastaa ja käsikirjoittaakin sekä tykkää tehdä taidetta käsillään. Susanna on ehtinyt esiintyä teatterin lavoilla, tanssinut ja laulaa solistina bändissä. TV ja elokuva maailma on tullut tutuksi pienten roolien myötä. Susanna taitaa roolit musikaaleissa kuin lasten näytelmissä, eikä tällaisen hieman toisenlaisen naisen rooli tyhjäksi katsojaa jätä.

Ajatuksia Susannasta: Suski on lahjakas kirjoittaja ja laulaja. Suski on kirjoittanut vaikuttavan tarinan omaan monologiinsa ja on ollut hienoa seurata minkälaisen kasvutarinan hän on tehnyt harjoitusten aikana. Todellinen taiteilija, joka osaa heittäytyä. Huikea näyttelijä sekä laulaja, ja jos tarve vaatii, myös pienet tanssikoreografiat onnistuu. Suski on taitava monologitekstien kirjoittaja & tulkitsija, teatterin vahva moniosaaja ja innostava vastanäyttelijä.

Home: Quote

Minna Varpiola

Teatterin rautainen ammattilainen, jolla on kokemusta niin lavalta kuin kameran edestä näyttelijänä. Nainen, joka taitaa runon kuin monologin kirjoittamisen.

Ajatuksia Minnasta: Minna on monipuolinen näyttelijä ja omaa koomisten hahmojen lisäksi taidon esittää vakavia rooleja. Minna on kirjoittanut pitkän ja mielenkiintoisen monologin itselleen. Vahvaa tekstiä ja Minnalla on haastava rooli, jota hän on upeasti työstänyt harjoitustemme aikana. Minna on rauhallinen ja positiivinen sielu. 

Kuva: Katja Honkanen

IMG_20230410_164352_HDR_3 (1).jpg
Home: Quote
timo.jpg

TIMO RYÖKÄS

Timo on innokas taiteen, teatterin ja liikunnan ystävä. Näytelmä osuu lähelle Timoa, koska hän työskentelee sosiaali- ja terveysalalla. Vapaa-aikaansa hän teatterin lisäksi viettää valmentaen nyrkkeilyä. Teatteriryhmä SUMUssa Timoa kiinnostaa kantaaottavuus ja rakkaus teatteriin.

Home: About Us
164510049_750625345613043_89067917499197

ÄÄNINÄYTTELIJÄ- ANNA OLKINUORA

Anna on helsinkiläinen esitystaitelija ja näyttelijä. Hän viettää korona-aikaa työhuoneellaan kirjoittaen ensimmäistä näytelmäänsä. Annalla on selkeä ja hyvä ääni ja on kerrassaan mainio ääninäyttelijä.

Home: Opening Hours

KIITOKSET ÄÄNINÄYTTELIJÄT

Anne Kassimäki, Marjo Moisio, Irina Karosjoki, Anna Olkinuora, Jari Peltoniemi, Mikko Rokka, Ninni ja Petri Rovio, Juhana Stolt, Jouni Vilén

KIITOS RAILI HONKANEN JA MUUT JOTKA INSPIROIVAT TARINAA

Home: Text
Theater Lights

TEKNIIKKA

ÄÄNET: Katja Honkanen, Petri, Rovio, Susanna Sainio

VALOT: Katja Honkanen, Petri Rovio

Ääni- ja valoajot esityksissä: Katja Honkanen ja Petri Rovio

Home: About Us

TUOTTAJAT: KATJA HONKANEN,

SUSANNA SAINIO

kuvat, nettisivu, some, ryhmämyynti: Katja Honkanen

flyer+juliste, some: Susanna Sainio

IMG_20230410_161719_HDR (1)_edited.jpg
Home: About Us
man-428392_1280.jpg

UUSI NÄYTELMÄ TULOSSA

ENSI- ILTA HUHTIKUUSSA 2024

Home: Image
27.jpg

Katja Kinnunen

Pienestä lähtien on näytteleminen ollut yksi lempiasioistani mitä olen halunnut tehdä. Vilkas mielikuvitus, joka mua pienenä tyttönä vei monenlaisiin seikkailuihin on vieläkin läsnä. Nykyään sitä hyödynnän teatterin lavalla, kameran takana tai edessä. Omissa tai muiden tekemissä projekteissa. Tällä kertaa olen päätynyt esitykseen, jossa esitän monologin ja räppään. Enpä olisi arvannut, että tässä näin kävi, mutta totta se on. Siinäpä se näyttelemisen lumous onkin, koskaan ei voi tietää mistä kaikki alkaa ja mihin päättyy. Yo!

Katjasta: Niin tuottajana kuin näyttelijänä aktivoitunut persoona, joka taitaa niin lavatyöskentelyn kuin kameratyöskentelyn. Pyysin runoa, monologia ja laulua. Katja kirjoitti oman räpin. Upea lahjakkuus, joka osaa aina yllättää taidoillaan ja monipuolisuudellaan. Herkkää, hassua, söpöä tai rajua. Kaikki lähtee, tarvittaessa laulaen. Katja on monitaitoinen nainen ja hän on aina iloinen sekä nauravainen.

Kuva: Pauliina Alanko

Home: Quote

MARJO MOISIO

KULTTUURITUOTTAJA, TV- JA ELOKUVA-ALAN MONIOSAAJA, ”NOPEAPUHEINEN IKILIIKKUJA”.


TEATTERIHARRASTUKSEN ALOITIN VARHAIN NUORENA. AIKUISENA TEATTERI TEMPAISI UUDELLEEN MUKAANSA JA ON PITÄNYT OTTEESSAAN. ERITYISESTI LIIKEILMAISU KIEHTOO MINUA KOVASTI. MITEN HYÖDYNTÄÄ KEHOA JA LIIKETTÄ KOKONAISVALTAISESTI OSANA TARINAA, MILLAISIA TARINOITA VOIMME KERTOA KEHOLLAMME.


TEATTERIN LISÄKSI RAKKAITA LAJEJA MINULLE OVAT ERITYISESTI TANSSI, TAITOLUISTELU JA LAULU SEKÄ KALLIOKIIPEILY. PIDÄN HAASTEISTA, JA UUDEN OPPIMISESTA JA SIITÄ, ETTÄ SAAN HYÖDYNTÄÄ KEHOANI MONIPUOLISESTI.

Katja 8 (1).JPG
Home: News & Updates

TEATTERIRYHMÄ SUMUN
AIEMMAT ESITYKSET

2022 ULLAKONKÄTKEMIÄ NAISKOHTALOITA
2021 NAISTARINOITA (KALTEREIDEN SISÄLTÄ)
2020 IHMISKOHTALOITA
2018 TOHVELISANKARIN ROUVA
2018 PIMEÄMPIÄ NAISKUVIA
2017 PAHOLAISEN HALLOWEEN-KAUHUKIERROS

Ihmiskohtaloita 1.3.2020 (11).jpg
Home: News & Updates

KATJAN MUUT OHJAUKSET

Aavesonaatti 2022- Mutkattomat käänteet

Metsänväki 2021-Helsingin teatterikoulu Ja Slovakia FAD´festivaali 2021 kesällä

Navethalian kirous 2016- Vantaan Näyttämö

Naiskuvia 2016- Vantaan Näyttämö

Elettyä elämää, (tarinoita kuorien sisältä) 2015- Vantaan Näyttämö

Kuva 51.jpg
Home: Our Mission

TEATTERIRYHMÄ SUMU

Ihmiskohtaloita 1.3.2020-17.jpg

HARRASTAJATEATTERI

International Artists with a Passion

Teatteriryhmä SUMU ry on perustettu, jotta voimme toteuttaa itseämme ja tehdä taidetta, joka on omannäköistä teatteria. Haluamme antaa puheenvuoron erilaisille ihmisille. Tehdä erilaista teatteria, ei niin perinteistä. Ammennamme omasta intohimostamme ja itselle tärkeistä asioista, asioista, josta ollaan usein hiljaa. 

Hallitukseemme kuuluu 3 teatterialan ammattilaista.


Kuulumme FIDEAan, Suomen draama- ja teatteriopetuksen liittoon.

Teatteriryhmä SUMU (Theater Group SUMU) was established from a desire to create plays that are not bound by the traditional rules of theater and to tell compelling, deep, relevant stories. We are passionate about collaboration and giving a voice to people from a variety of backgrounds. Therefore, we often use devising to create our plays, which enables us to tell stories that we as artists and actors are passionate about. Our plays often focus on controversial subjects stemming from feminism such as gender roles, motherhood, rape culture, and now in the newest play we are telling true stories of domestic violence from varying perspectives.

We have three professionals on our board. 

We belong to FIDEA, The Finnish Drama/Theatre Education Association.

nd relevant so that your readers keep coming back for more.

Home: News & Updates

OTA YHTEYTTÄ

KIERTÄVÄ EI OMAA TILAA

0405956285

Thanks for submitting!

20230930_205314.jpg
Home: Contact
bottom of page